
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: در سالهای اخیر میبینیم که سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشورمان پایین آمده، برای کشوری که جمعیتی بالای هشتاد میلیون نفر دارد و اغلب آنها در سنین جوانی به سر میبرند، این آمار نگران کننده است و باید بیش از پیش به فکر راهکارهایی برای آشتی مردم و بخصوص نوجوانان و جوانان با کتاب افتاد.
به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان قزوین، داوود محمدی کارنامه جشنواره کتابخوانی رضوی را قابل قبول ارزیابی کرد و افزود: این مقبولیت نباید مانع از ایجاد تحول در این جشنواره گردد و باید با تحول ساختاری با شمول گستردهتری برای این جشنواره طراحی و سازماندهی شود.
وی اظهار کرد: از اینرو صاحبنظران بخشهای مختلف با بررسی و ارزیابی دیدگاهها و نقطه نظرات کارشناسان مختلف و بهرهگیری از تجربههای دورههای گذشته باید چشمانداز جدیدی با هدف پاسداشت و گسترش فرهنگ رضوی و تفکرات حضرت علیابنموسیالرضا(ع) با بهرهگیری از ظرفیتهای فراوان کتابخوانی ارائه نمایند که به طور قطع تاثیرات آن در زندگی فردی و اجتماعی بروز و ظهور خواهد داشت.
محمدی بیان کرد: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در شمار طرحهای بسیار ارزندهای است که نه تنها مایه مباهات همه ایرانیان و بلکه مایه فخر مسلمانان جهان است و این افتخار برای همه ما به وجود آمده است که از طریق برگزاری این جشنواره از سفره کریمانه این امام همام بهرهمند شویم.
وی اضافه کرد: به طور قطع در سایه برگزاری چنین جشنوارههایی میتوان بخشی از سیره و فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را به جهان تشنه معنویت ارائه کرد و چنانچه وجود پربرکت حضرت علیابنموسیالرضا(ع) به شیوه مطلوب و مناسبی معرفی شود؛ اثرات و برکات آن برای ادوار و نسلهای مختلف بر جای خواهد ماند.
محمدی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران این افتخار بزرگ و ارزشمند را دارد که میزبان یکی از ائمه معصومین (ع) حضرت علیابنموسیالرضا (ع)، از سلالههای پاک خاندان عصمت و طهارت است که باید به بهترین نحو ممکن از این نعمت بیبدیل کمال استفاده را ببرد چراکه به برکت این میزبانی لطف ائمه اطهار و حضرت ولی عصر(عج) همواره شامل حال ملت ایران در ادوار مختلف گردیده است.
وی در ادامه گفت: در سالهای اخیر میبینیم که سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشورمان پایین آمده، برای کشوری که جمعیتی بالای هشتاد میلیون نفر دارد و اغلب آنها در سنین جوانی به سر میبرند، این آمار نگران کننده است و باید بیش از پیش به فکر راهکارهایی برای آشتی مردم و بخصوص نوجوانان و جوانان با کتاب افتاد.
محمدی افزود: موضوع کتاب در جوامع پیشرفته بشری و همچنین کشورمان یک موضوع اصلی و جدی است و توجه زیادی را به خود معطوف کرده و شاید دلیل این امر، دوران اطلاعات و آگاهی باشد که در آن حضور داریم و از ویژگیهای این عصر این است که افراد میتوانند اطلاعات را آزادانه منتقل کنند و دسترسی سریع و علمی داشته باشند که قبلا ممکن نبوده است.
وی ادامه داد: امروز باید دستگاهها و نهادهای فرهنگی و اجرایی زمینه دسترسی آسان و کمهزینه به کتابها در موضوعات متنوع برای گروههای سنی و مقاطع تحصیلی مختلف را فراهم آورند که برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با هدفمندی و مخاطب شناسی خوبی که داشته توانسته جای خود را در میان مردم باز کند و در رشد و توسعه کتابخوانی و مطالعه تاثیرگذار باشد .
نماینده مردم قزوین در مجلس در پایان افزود: امروز نگاهی گذرا به جامعه نشان میدهد که متأسفانه ما شاهد بروز و ظهور انواع آسیبهای اجتماعی هستیم و این آسیبها بهویژه در بین افرادی که اعتقاد کمرنگتری نسبت به دین دارند بهمراتب بیشتر است، از این رو باید با اجرای برنامههای فرهنگی به مقابله با این آسیبها بپردازیم.