
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: با توجه به بودجه محدود اداره کل کتابخانهها، قانون تکالیفی برای شهرداریها معین کرده و مقرر شده که شهرداریها در راستای توسعه و اشاعه فرهنگ مطالعه کمک کنند اما بعضا گلایههایی است که شهرداریها به تعهدات خود عمل نمیکنند.
در ادامه داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر معتقدیم کتاب میتواند در رشد علمی و بینش جامعه موثر باشد و همچنین علم باعث تسلط و چیرگی در دنیای امروز بوده و پایه و اساس آن کتاب و کتابخوانی است، باید از این امر مهم غفلت نکنیم.
وی افزود: زندگی ماشینی امروز بسیاری از مشکلات را به مردم تحمیل کرده و ضیق اوقات مردم، مشکلات این حوزه را نیز مضاعف کرده است که لازم است اقداماتی در این راستا صورت گیرد.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: سرانه مطالعه کتاب در کشور ما ۱۲ دقیقه و ۳۳ ثانیه است که نسبت به میانگین دنیا پایین است.
استفاده از ظرفیت وقف برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
وی اضافه کرد: باید کتابخانه را به مراکز پرتردد و محل مراجعه مردم مثل پارکها و مدارس و دانشگاها و اماکن عمومی و حتی در داخل اتوبوسها به صورت کتابخانه سیار برده تا آحاد جامعه از اوقات فراغت خویش به نحو احسنت استفاده کنند.
محمدی تاکید کرد: فضای مجازی تهدیدی برای کتاب و کتابخوانی تلقی نمیشود بلکه میتواند در عصر حاضر با توجه به کمبود وقت به عنوان یک فرصت در اختیار کتاب و کتابخوانی با اشاعه صوتی کتابها در فضای مجازی قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به بودجه محدود اداره کل کتابخانهها، قانون تکالیفی برای شهرداریها معین کرده و مقرر شده که شهرداریها در راستای توسعه و اشاعه این امر بسیار مهم و ضروری کمک کنند اما بعضا گلایههایی است که شهرداریها به تعهدات خود عمل نمیکنند.
نماینده مردم قزوین در مجلس در پایان گفت: دایره شمول وقف در کشور ما خیلی محدود است لذا ما در حوزه کتاب و کتابخوانی هم میتوانیم با تبلیغ و فرهنگسازی از ظرفیت وقف استفاده کنیم.