
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: ۷ کلینیک حقوق شهروندی با هدف خدماتدهی به مردم در راستای رفع مشکلات آنها در قزوین راهاندازی میشود.
داود محمدی در جلسه شورای اسلامی شهر قزوین که تالار اجتماعات این شورا برگزار شد، اظهار داشت: استان قزوین پایلوت اجرای طرح حقوق شهروندی قرار گرفته است تا این حقوق را در سطح شهر نهادینهسازی کند.
وی ابراز کرد: باید در بسط و گسترش حقوق شهروندی گامهای بسزایی برداریم تا با تحقق این مهم بتوانیم آسیبها و معضلات اجتماعی را در جامعه کاهش داده و بیشتر مشکلات مردم را برطرف کنیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به آسیبهای اجتماعی در جامعه بیان کرد: بیش از ۲.۵ میلیون نفر در کشور معتاد داریم و ۱۵ میلیون پرونده در محاکم قضایی و حقوقی است که این آمار تکاندهنده و نگرانکننده بوده و باید اقدامات جدی در رفع آنها انجام شود.
محمدی با بیان اینکه مسؤولان در قبال مردم مسؤول بوده و باید پاسخگو باشند، مطرح کرد: مدیران دستگاههای اجرایی مربوطه باید حرکت عملی در کاهش مشکلات اجتماعی داشته باشند که لازمه تحقق این مهم آموزش شهروندان قزوینی است.
وی به حجم بالای پروندهها در دادگستری اشاره کرد و گفت: بیشتر افرادی که مرتکب جرم و جنایت میشوند به دلیل عدم آگاهی و عدم آموزش است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسؤولان باید آگاهیدهی و آموزش دادن به آحاد جامعه را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانیم بیشتر مشکلات جامعه را برطرف کنیم.
محمدی با بیان اینکه باید مردم به حقوق یکدیگر آشنا شده و به آن احترام بگذارند، تشریح کرد: تحقق این مهم میتواند بیشتر مشکلات موجود در جامعه را برطرف کند.
وی با بیان اینکه مردم به گردن مسؤولان و بالعکس حق دارند، عنوان کرد: مردم و مدیران باید نسبت به حقوق یکدیگر آگاهی داشته باشند و هر چقدر این آگاهی افزایش یابد، مشکلات هم کاهش مییابد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی قزوین خاطرنشان کرد: برای افزایش ضریب حقوق شهروند و مطلع شدن مردم و مسؤولان از حقوق یکدیگر راهی جزو راهاندازی کلینیکهای حقوق شهروندی نیست و وجود ندارد.
محمدی با بیان اینکه ۷ کلینیک حقوق شهروندی در قزوین راهاندازی میشود، ادامه داد: این کلینیکها با همکاری شورای اسلامی شهر قزوین و شهرداری افتتاح میشود که در راستای کاهش مشکلات و ناهنجارهای اجتماعی گام برمیدارند.
وی تصریح کرد: اگر کلینیکهای حقوق شهروندی به صورت مویرگی در تمام محلات امکان دسترسی داشته باشد در کاهش معضلات اجتماعی مؤثر است.
* لزوم ارتقای رشد و اعتلای حقوق شهروندی در جامعه
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مطلع شدن مردم نسبت به حقوق و تکالیف دولت میتواند در کاهش مشکلات در سطح جامعه مؤثر باشد.
محمدی با بیان اینکه در استان قزوین همگرایی و همافزایی وجود دارد، بیان کرد: مسؤولان دستگاههای اجرایی دولتی و غیردولتی همانند بهزیستی و کانون وکلا میتوانند در راستای اثربخشی کلینیکهای حقوق شهروندی گامهای بسزایی بردارند.
وی با اشاره به اینکه کلینیکهای حقوق شهروندی متشکل از حقوقدانان، جامعهشناسان و روانشناسان تشکیل شده است، اضافه کرد: این ترکیب مطلوبی است و ارتقای رشد و اعتلای حقوق شهروندی در جامعه از جمله نتایج آن است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: بسترهای قانونی در ارائه خدمات به مردم باید در جامعه مهیا شود و هر اقدامی که مدیران در این راستا میتوانند انجام دهند.
محمدی ادامه داد: نهادهای مردمنهاد به دور از حاشیهسازی، سیاسیبازی و جنجالی باید در راستای رفع مشکلات مردم گام بردارند تا بتوانند در کاهش مشکلات و آسیبهای اجتماعی نقشآفرین باشند.